NSK bidrar i Hellemobotn

Tysfjord jeger og fiskeforening har en mye brukt hytte til utleie for alle i Hellemobotn i Tysfjord. Nå legges det nytt tak på dugnad på hytta som ble bygd i 1974. Svein-Arne Jakobsen, leder i Tysfjord Jeger- og fiskeforening takker NSK for sitt gavmilde sponsorbidrag til prosjektet.

Hellemobotn er utgangspunkt til store villmarksområder både i Norge og Sverige, og hytta er den eneste overnattingsplassen som er tilgjengelig for alle i området. I hytta er det 12 sengeplasser fordelt på 3 soverom, og fullt utstyrt kjøkken og stue. Hytta er spesielt brukt av fjellvandrere, jegere og fiskere, men også av skoleklasser, og gjør tryggheten i fjellet større.

Hellemobotn er med sine 6,2 kilometer fra havet til svenskegrensa Norges smaleste punkt. Fra Hellemobotn går det merket led over til Vaisaloukta i Sverige og dermed tilgang til store villmarksområder som Sarek nasjonalpark. 

Vi i NSK håper mange besøker hytta i løpet av sommeren og høsten, og ønsker alle en riktig god tur! 

Årlig setter Nord-Salten Kraft AS av 500 000 kroner til sponsing. På den måten føres en del av selskapets inntekter tilbake til lokalsamfunnet. Vi ønsker å bidra til en positiv utvikling i Nord-Salten, og fokuserer særlig på tiltak som gir trygge oppvekstvilkår for barn og unge, og tiltak som inspirerer unge til å bosette seg og bidra til utvikling og vekst i regionen.

Ved tildeling av sponsormidler prioriterer vi følgende kategorier:

  • Idrett – fokus på breddeidrett.
  • Kultur – både lokale institusjoner og arrangementer med basis i nærmiljøet, og profesjonelle arrangementer i Nord-Salten.
  • Utdanning – tiltak som bidrar til interesse for tekniske fag, og som kan bidra til rekruttering av fagpersoner i fremtiden.
  • Ideelle organisasjoner – fokus på bærekraftig miljø og friluftsliv for barn og unge.

Sponsing av lokale aktiviteter er en av måtene vi viser samfunnsansvar på. Årets andre utdeling av sponsormidler hadde søknadsfrist 20. mai. Tredje og siste runde har søknadsfrist 20. september.