Personvernerklæring for Nord-Salten Kraft AS

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi samler
inn og behandler dine personopplysninger på nordsaltenkraft.no og i
forbindelse med leveranse av strømprodukter.

22.04.202214:53 Viktor Håkonsen

NSK har ulike grunnlag for å behandle personopplysninger i henhold til personvernforordningen artikkel 6, som at vi har hentet inn samtykke, at vi skal oppfylle en rettslig forpliktelse, at behandlingen er nødvendig for å gjennomføre en avtale eller at den behandlingsansvarlige eller tredjepersoner som opplysningene utleveres til kan vareta en berettiget interesse, og hensynet til den registrertes personvern ikke overstiger denne interessen.

Kontaktinformasjon Behandlingsansvarlig

Nord-Salten Kraft AS
E-postadresse: firmapost@nordsaltenkraft.no
Adresse: Nord-Salten Kraft AS, Strandveien 2, 8276 ULVSVÅG
Telefon: 75771000

Hvilke opplysninger samler vi inn?
1. Opplysninger du selv gir til oss
Når du blir strømkunde hos oss, må du oppgi noen personopplysninger som lagres hos oss. Disse blir brukt for å hente opplysninger fra andre tjenester, som personnummer og informasjon om strømmåleren din. Følgende opplysninger blir innhentet fra deg:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Fødselsdato
  • Telefonnummer
  • Leveringsadresse for strøm
  • Faktureringsadresse
  • Hvilket strømprodukt du har valgt

Disse opplysningene er nødvendige for å levere tjenestene våre, og det er derfor ikke frivillig å gi dem fra seg. Du kan se hvilke opplysninger vi har samlet om deg på «Min side».

2. Opplysninger vi får fra andre kilder
For å kunne levere strøm til deg er vi avhengig av å samle inn informasjon om deg og strømforbruket ditt. Dette samles inn ved hjelp av ulike tjenester og samarbeidspartnere. Følgende personopplysninger blir samlet inn ved hjelp av andre kilder:

  • Personnummer
  • Informasjon om strømmåleren din
  • Kredittrating
  • Strømforbruk

Obligatorisk innsamling av personopplysninger
Vi er lovpålagt å samle inn ditt personnummer eller organisasjonsnummer når du bestiller strøm fra oss. Dette er for å sikre trygg og effektiv utveksling av kundeinformasjon og forbrukstall mellom netteiere og strømleverandører.

Hvorfor samler vi inn personopplysningene dine?

1. For å levere strøm
For at du skal få strøm fra NSK trenger vi personopplysninger for å identifisere og levere strøm til deg. For eksempel trenger vi informasjon om adressen din for å vite hvor strømmen skal leveres og for at du skal få relevant informasjon på Min side.

2. For å kommunisere med netteier
Vi deler dine personopplysninger med netteieren for å utføre strømleveransen og for å tilby strøm og nettleie på samme faktura. 

3. For å ta betalt
Nye kunder av NSK kan bli kredittsjekket. Du vil motta et gjenpartsbrev hvis du blir kredittsjekket.
Dersom en faktura ikke er betalt innen 14 dager fra forfallsdato sender vi fakturaen og informasjon om kunden til Kredinor.

4. For å yte god kundeservice
Henvendelser til kundeservice kan bli dokumentert slik at vi kan hjelpe deg raskt dersom du har spørsmål eller problemer. Dette gjør det mulig å videresende en sak til en annen kundekonsulent og få en oversikt dersom et problem gjentar seg over tid.

5. For å analysere bruksmønsteret på nettsiden
Vi samler vanlig besøksstatistikk på nettsiden ved hjelp av analyseverktøyet Google Analytics. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Opplysningene blir bare benyttet i sammenheng med drift og videreutvikling av nettsidene. Opplysninger som Google mottar er underlagt deres retningslinjer for personvern. Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du bruke denne linken for å velge deg ut av Google
Analytics bruk av anonyme data. For å gjennomføre denne behandlingen bruker vi informasjonskapsler.

Informasjonskapsler (cookies)

Cookie er en liten tekstfil som nettsteder du besøker lagrer på din PC. Cookies brukes blant annet til å gi brukere tilgang til ulike funksjoner på nettstedet, og er veldig vanlig i forhold til å logge hvilke sider som besøkes på et nettsted. Ved å benytte nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse i din nettleser. 

Slik administerer du informasjonskapsler:
De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger rett i nettleseren slik at den automatisk avviser eller spør deg hver gang et nettsted forsøker å lagre en cookie. På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler. 
Les mer: Slik administerer du informasjonskapsler (på Nettvett.no)
NSKs nettsted benytter kun følgende cookies:

Navn Brukes til
ASP.NET_SessionId
Value: XXX
Dette er en såkalt sesjonscookie som er nødvendig for at
nettstedet skal fungere. Denne settes når en besøkende
kommer inn på nettstedet, og slettes igjen med en gang
brukeren lukker nettleseren.
Google Analytics
_utma
_utmb
_utmc
_utmz
Dette er tredjeparts cookies fra Google Analytics. Disse
brukes for å gi oss informasjon om hvordan nettstedet
brukes.



Kontaktskjema
Kontaktskjema på nettsiden vår sender melding til en e-postadresse hos oss.
Meldingen lagres ikke på vår webserver. Vi tar vare på e-postkommunikasjon så lenge det er hensiktsmessig. Dette for å hjelpe deg med eventuell historikk om du skulle ha behov for det.

E-postkommunikasjon
E-post som kommer inn til oss håndteres kun internt hos oss og deles ikke med andre. Etter endt kundeforhold kan vi etter avtale slette all epostkommunikasjon oss imellom. Vanlig e-post du sender til oss er ikke kryptert.

Dine rettigheter
I henhold til personopplysningsloven har du krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til oss. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningsloven. Du har rett til å klage til Datatilsynet som er den norske tilsynsmyndighet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

Du har selv mulighet til å endre enkelte opplysninger om deg på «Min side» på
nordsaltenkraft.no.

Endringer av personvernerklæring
NSK vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette via email.


Oppdatert: 20.04.2022